jle Logo

0511

new singe residence, portocolom majorca

the private residence is in a contemporary, modern interpretation of the mansion style architecture, built in front line – the genius loci of the land in accordance – designed into the hill. live the historic interior of, dining, kitchen, and guest areas are the circadian rhythm following the sun’s path deliberately designed adapted. the room program includes in addition to 7 bedrooms, 1 gym room, 8 bathrooms (6 en suite), underground doble parking, wine bar and swimming pool also features like a BBQ and chill-out area. with big attention to details have all been components according to traditional production methods in complex manual work and mostly locally available materials produced by local craft shops. constructively we choose a conventional, reinforced concrete skeleton construction. the perforated facade is created masonry with double-layered, ventilated. the heating and air conditioning is limited to a combination of heat pumps and fan coils for air conditioning. generally sustainable simplifying home automation has been designed and implemented constructively. the natural, slightly inclined long the terrain allows a landscape and grounds design, made possible by terraced landscapes facades at all an all-day varied garden view.

project: 0511
size: confidencial
construction area: confidencial
client: confidencial
location: majorca
type: new singe house
team (building): jle
team (landscape): jle
responsible architects: jle